Tanım
Badem (Amygdalus), Rosaceae familyasına aittir. 40’tan fazla badem türü vardır. Tatlı badem ve yağı en iyi kozmetik ürünlerinden biridir. 8 bin yıldan uzun süredir parfümeri ve tıpta kullanılmaktadır. Badem meyveleri İran, Türkiye, Balkanlar ve Orta Asya’da doğada yetişir. Badem yetiştiren halklar, bademin onuruna efsaneler ve gelenekler oluşturmuştur. Eski Soğdiana’da (şimdiki Özbekistan), çiçekli badem dalları tanrılara kurban edilir ve hasta çocukları her türlü kötülükten korumak için kullanılırdı. Badem çiçekleri hafif acımsı ve yoğun bir kokuya sahiptir ve parfümeride kalp notalarında kullanılır.
