Tanım Peygamber Çiçeği (Latince: Centauréa), Asteraceae familyasına ait otsu bir bitkidir. Carl Linnaeus, bu cins için “sentorlarla akraba” anlamına gelen Latince ismi seçmiştir. Efsaneye göre, bu bitki, Lernaean su samurunun zehrinden bir sentorun bu bitki sayesinde kurtulmasından sonra bu adı almıştır. Peygamber Çiçeği, Avrupa genelinde, özellikle çavdarda yetişen ekinler arasında yetişir. Peygamber Çiçeği yaprakları genellikle yemeklerde yiyecekleri korumak için baharat olarak kullanılır. Karanfil, limon ve nane aromasına sahiptir. Genellikle reçel ve ezme yapımında ve kokteyl yapımında kullanılır. Peygamber Çiçeği genellikle kozmetiklerde kullanılır ve iltihap giderici ve tonik etkileri vardır.

Seçiminizle eşleşen ürün bulunamadı.