Tanım
Costus, Costus ailesinden bir bitki cinsidir. Bitki yaklaşık 60 santimetre uzunluğa ulaşır ve 15 metreye kadar yaprakları vardır. Cins Brezilya’da yetişir. Bitki 1884’ten beri kültürde bilinmektedir. Costus yağı genellikle Hindistan’da üretilir – aromatik yağların da elde edildiği elecampane ile akrabadır. Costus yağı genel bir tonik ve ruh halini iyileştirici ilaç olarak kabul edilir. Costus genellikle gıda endüstrisinde, özellikle şekerlemelerde aroma verici olarak kullanılır. Ayrıca alkolsüz ve alkollü içecek üretiminde de kullanılır. Parfümeri ve kozmetikte sabitleyici ve koku verici olarak kullanılır.

